Viktoriji Abril uručen Zlatni pečat

Izvor: Studio B, 27.Feb.2016, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktoriji Abril uručen Zlatni pečat

Poznata španska glumica Viktorija Abril, počasna gošća ovogodišnjeg Festa, dobila je večeras nagradu "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci.

"Hvala puno. Hvala festivalu, hvala publici. Beograd me je prvo prihvatio kao pevačicu, a onda i kao glumicu. Zahvaljujem se Kinoteci na svemu ovome," rekla je glumica i dodala da se nada da će se uskoro vratiti, jer je u prethodnih nekoliko dana, koliko boravi u Beogradu, zaista uživala.

Nagradu "Zlatni pečat" glumici >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je uručio direktor Jugoslovenske kinoteke i umetbnički direktor Festa Jugoslav Pantelić.

"Ova ustanova će nastaviti da dodeljuje "Zlatni pečat" velikanima koji su to zaslužili svojim radom", rekao je Pantelić.

Osim publike, uručenju nagrade su prisustvovali i ministar za kulturu Ivan Tasovac, inače veliki poštovalac lika i dela Viktorije Abril, i predsednik žirija 44. Festa Pavel Lungin.

Nakon uručenja nagrade, glumica je pozvala sve prisutne da pogledaju projekciju filma Teone Strugar Mitevske "Žena koja je obrisala suze", jer je to jedan od najtežih filmova koje je snimila i jedna od najtežih uloga koje je tumačila, a prihvatila ju je, kako kaže, nakon što je pročitala prvu scenu.

Viktorija Abril otvorila je sinoć 44. međunarodni filmski festival u Beogradu i tom prilikom uručena joj je nagrada "Beogradaski pobednik" za dosadašnje stvaralaštvo.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Viktoriji Abril uručen Zlatni pečat

Izvor: Akter, 27.Feb.2016

Poznata španska glumica Viktorija Abril, počasna gošća ovogodišnjeg Festa, dobila je večeras nagradu "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci.."Hvala puno. Hvala festivalu, hvala publici. Beograd me je prvo prihvatio kao pevačicu, a onda i kao glumicu. Zahvaljujem se Kinoteci na svemu ovome,"...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.