Velikić otvara Sterijino pozorje

Izvor: B92, 08.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velikić otvara Sterijino pozorje

Predstojeće Sterijino pozorje zvanično će otvoriti dobitnik NIN-ove nagrade književnik Dragan Velikić, a predsednik žirija festivala biće beogradska glumica Branka Petrić, najavio je direktor SP Miroslav Radonjić.

Članovi žirija 53. festivala nacionalne drame i pozorišta biće književni prevodilac iz Beograda Novica Antić, slovenački reditelj iz Nove Gorice Primož Bebler, beogradski teatrolog Boško Milin i književnik Goran Petrović.

Na našoj najznačajnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozorišnoj smotri će od 26. maja do 5. juna biti odigrano ukupno oko 25 domaćih i stranih predstava, od kojih su devet u takmičarskoj konkurenciji, pet u selekciji "Krugovi", desetak na Pozorju mladih i tri van zvaničnog programa, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je ovo SP do sada najambicioznije po broju i kvalitetu predstava.

Radonjić je napomenuo da će, kao prolog Pozorja, 25. maja biti prikazana predstava Najdžela Vilijamsa "Klasni neprijatelj" u režiji Harisa Pašovića, a na završetku festivala, u čast nagrađenih, projekat Vojvodjanske plesne asocijacije i Kulturnog centra Novog Sada "Stanica zoo" u koreografiji i režiji Mojce Horvat.

Ulaznice za SP već mogu da se rezervišu, a biće u prodaji od sledeće sedmice po ceni od 600 dinara za predstavu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.