Vek od rođenja Frenka Sinatre

Izvor: Akter, 11.Dec.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vek od rođenja Frenka Sinatre

Bio je miljenik žena, prijatelji su mu bili predsednici Amerike i šefovi mafije - planetarna zvezda pre Elvisa Prslija i Bitlsa, Frenk Sinatra sutra bi napunio 100 godina

"Plavooki" ili "Glas" kako su ga nazivali obožavaoci, rođen je 12. decembra 1915. godine u Nju Džerziju, u porodici siromašnih italijanskih imigranata.

Muzikom je rano počeo da se bavi, prvo u maloj grupi, a zatim samostalno. Vrlo brzo počeo je da niže uspehe, stičući na milione fanova širom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sveta.

Nakon procvata roka, koji je zadao ozbiljan udarac njegovoj karijeri, Sinatra se okreće Holivudu. Za ulogu u filmu "Odavde do večnosti", 1953. osvojio je Oskara za najboljeg epizodnog glumca.

Od tada se paralelno bavi glumačkim i pevačkim poslom. Prodao je više od 250 miliona ploča i nastupio u skoro 60 filmova.

Poput prave zvezde, čitavog je života punio stranice žute štampe svojim brakovima - četiri puta se ženio, brojnim ljubavnim aferama, vezama s mafijom i sklonošću ka piću.

U Holivudu postoji priča da je sahranjen sa paklom cigareta i flašom burbona.

Njegova muzika, najčešće inspirisana ljubavlju, postala je vanvremenska, a svojim specifičnim glasom i dalje oduševljava stare i stvara nove obožavaoce.

Umro je u noć 14. maja 1998. godine od srčanog udara, a Las Vegas, grad koji nikada ne gasi svetla, zoru je dočekao u mraku.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sto godina od rođenja Frenka Sinatre (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015

NJUJORK - Bio je miljenik žena, prijatelji su mu bili predsjednici Amerike i šefovi mafije - planetarna zvijezda prije Elvisa Prslija i Bitlsa, Frenk Sinatra sutra bi napunio 100 godina..."Plavooki" ili "Glas" kako su ga nazivali obožavaoci, rođen je 12. decembra 1915. godine u Nju Džerziju, u porodici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sto godina od rođenja Frenka Sinatre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2015, 11:32

Bio je miljenik žena, prijatelji su mu bili predsednici Amerike i šefovi mafije - planetarna zvezda pre Elvisa Prslija i Bitlsa, Frenk Sinatra danas bi napunio 100 godina..."Plavooki" ili "Glas" kako su ga nazivali obožavaoci, rođen je 12. decembra 1915. godine u Nju Džerziju, u porodici siromašnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.