Uži izbor za nagradu Vasko Popa

Izvor: B92, 20.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uži izbor za nagradu Vasko Popa

U najužem izboru za nagradu "Vasko Popa" za najbolju knjigu pesama objavljenu na srpskom jeziku, ušlo je pet zbirki pesama koje su objavljene u 2008. godini, saopštio je žiri za dodelu te nagrade.

U saopštenju se navodi da je žiri u uži izbor za nagradu nagradu "Vasko Popa" uvrstio zbirku "Dinarski Buda" Dragoslava Dedovića, "Promašaji" Vladimira Kopicla, "77 soneta o životnim radostima i teškoćama" Miroslava Maksimovića, "Putovati u Olmo" Ota Horvata i "Glava" Ivana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rastogorca.

Žiri koji odlučuje o nagradi "Vasko Popa" čine Slobodan Zubanović, Bogdan A. Popović i Radomir Putnik.

Nagrada "Vasko Popa" ustanovljena je 1995. godine u Vršcu, a dodeljuje se svake godine 29. juna, na dan rođenja tog pesnika.

Nagradu dodeljuju Društvo prijatelja Vršca "Vršac lepa varoš" i Hemofarm koncern.

Među dosadašnjim laureatima te nagrade su pesnici Borislav Radović, Ivan V. Lalić, Stevan Raičković, Milutin Petrović, Slobodan Zubanović, Ljubomir Simović, Novica Tadić, Miloš Komadina, Saša Jelenković i drugi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.