Izvor: Beta, 25.Avg.2018, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro britanski plesač, koreograf i pantomimičar Lindzi Kemp

Uticajni britanski plesač, koreograf i pantomimičar Lindzi Kemp, poznat i po saradnji s muzičarima Dejvidom Bouvijem i Kejt Buš, umro je u 81. godini.Režiserka Nendi Pinto-Dusčinski, koja snima dokumentarac "Poslednji ples Lindzija Kempa", rekla je danas da je on umro iznenada posle "savršenog" dana u kojem je vežbao sa svojim studentima.Ona je kazala da se Kemp pripremao da radi na svojim memoarima i da ide na turneju.Italijanska agencija ANSA javila je da je Kemp preminuo tokom noći u svom domu u Livornu.On se 1979. preselio iz Velike Britanije u Španiju, a kasnije je otišao u Italiju.Radio je koreografiju za poznate Bouvijeve koncerte u Londonu 1972. na kojima je i nastupao.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Preminuo koreograf Lindzi Kemp, saradnik Dejvida Bouvija

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2018

Uticajni britanski plesač, koreograf i pantomimičar Lindzi Kemp, poznat i po saradnji s muzičarima Dejvidom Bouvijem i Kejt Buš, umro je u 81. godini...Režiserka Nendi Pinto-Dusčinski, koja snima dokumentarac "Poslednji ples Lindzija Kempa", rekla je da je on umro iznenada posle "savršenog" dana...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.