Umbria jazz festival u Beogradu

Izvor: B92, 28.Avg.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umbria jazz festival u Beogradu

Festival "Umbria Jazz balcanic Windows” biće održan 29. i 30. avgusta u otvorenom amfiteatru ispred Muzeja "25. maj" u Beogradu, najavili su organizatori.

Prvog dana Festivala nastupiće sastav "Fatima Spar und die Freedom Fries", koji okuplja muzičare iz Austrije, Turske i Srbije, kao i italijanski "Domenico Caliri Trio”.

Bend "Unit 5” iz Beograda održaće koncert 30. avgusta, kada će nastupiti i Kvartet Dino Rubino iz Italije.

Domeniko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kaliri, samouki gitarista sa Sicilije, muzikom je počeo da se bavi sa 11 godina. Nastupao je na najznačajnijim evropskim i svetskim džez festivalima, a trenutno nastupa u raznim formacijama koje sam predvodi.

"Domenico Caliri Trio” čine još i Ares Tavolaci na kontrabasu i Kristijano Kalkanjile na bubnjevima.

Kvartet Dino Rubino predvodi trubač Dino Rubino, a pored njega u bendu su i pijanista Sal Bonafede, Nelo Toskano na kontrabasu i Enco Zirili na bubnjevima.

Festival "Umbria Jazz balcanic Windows” održava se u Beogradu četvrti put, u organizaciji asocijacija "Multikultivator", "Fondazione Umbria jazz" i "Ring Ring".

Svi nastupi počinju u 20.30, a u slučaju kiše, koncerti će biti održani u Sava centru.

”Umbria jazz” je najveći italijanski džez festival, koji se održava u Peruđi poslednjih 30 godina, a slični festivali vremenom su nastali i širom sveta.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Više o "Umbria Jazz balcanic Windows" festivalu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.