Ukus umetnosti u Galeriji Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 17:48

"Ukus umetnosti" u Galeriji Matice srpske

Iz Galerije Matice srpske pozivaju sve ljubitelje umetnosti i kuvanja da se priključe novom umetničko-gastronomskom izazovu. Reč je o "Ukusu umetnosti", koji će biti realizovan tokom decembra i januara na društvenim mrežama Galerije.

Ljubitelji hrane, kuvanja i umetnosti imaće priliku da na osnovu sastojaka, koji se nalaze na nekoj od slika mrtve prirode, kreiraju ili se prisete nekog njihovog omiljenog recepta. Ovonedeljnu inspiraciju treba da pronađu na slici "Lukac", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dela autora Milana Konjovića.

"Trenutno smo postavili sliku na društvenim mrežama Lukac karirane salvete, Milana Konjovića iz 50-ih godina, nadamo se koja će biti inspiracija našim korisnicima društvenih mreža da osmisle neke recepte koristeći sastojke sa ovog dela i podele sa nama u komentarima“, kaže kustoskinja Galerije Matice srpske Jelena Ognjanović.

Ideja organizatora ovog izazova je da se ljubitelji umetnosti još bolje upoznaju sa nekim od najpoznatijih dela srpske likovne umetnosti.

"Naravno pozivamo ih i da dodju u galeriju, da obiđu galeriju, da vide uživo slike a naravno da gledaju na društvenim mrežama galerije, a sve to da nekako ispunimo praznični duh atmosferom i da podstaknemo posetioce da posmatraju i uživaju u umetnosti", napominje Jelena Ognjanović.

Izazov će trajati do kraja zimskih praznika, a ljubitelji umetnosti će moći da svoju inspiraciju i iskustva podele na fejsbuk stranici ili instagram profilu Galerije Matice srpske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.