Izvor: Blic, 07.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U traganju za ljubavlju

U traganju za ljubavlju

Novo viđenje Šekspirove priče o tragičnoj ljubavi, u režiji Ivane Vujić, premijerno će biti izvedeno večeras (20.30) u Narodnom pozorištu, na Sceni 'Raša Plaović'. Romea igra Nenad Stojmenović, a Juliju Vanja Ejdus.

Na sceni će se naći i ogroman glumački ansambl predvođen Radetom Markovićem, Slobodanom Beštićem i Miodragom Krivokapićem, kao i deo baletskog ansambla i solistkinja opere Dubravka Filipović.

'Romeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Julija' Ivane Vujić odišu skorašnjom nemilom prošlošću ovih prostora. Uprkos tome, svi i dalje verujemo u pobedu ljubavi i nadamo joj se. Rediteljka Ivana Vujić upravo tu nadu bira za osnovni motiv svoje predstave. Iako je tragedija u tome da se mržnja umiruje tek posle velikih i teških katastrofa, predstava ipak govori o potrazi za ljubavlju, dobrotom i spokojem, koji su najređi u današnjem svetu. Ona istražuje mogućnost istinske dobrote i ljubavi prema bližnjima.

T. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.