U sredu počinje Kanski festival

Izvor: B92, 14.Maj.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu počinje Kanski festival

U Kanu u sredu počinje 70. Međunarodni filmski festival na kojem će se 19 filmova takmičiti za prestižnu Zlatnu palmu. Glavna nagrada festivala prvi put će ove godine imati dijamante u znak obeležavanja jubileja manifestacije, a izradiće je juvelirnica Šopar.

Festival, koji će trajati od 17. do 28. maja, otvoriće nov film reditelja Arnoa Deplešena "Les Fantômes d'Ismaël". Domaćin ceremonije biće italijanska glumica Monika Beluči.

Od filmova u trci za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zlatnu palmu, po četiri su iz Francuske i SAD, dva su iz Južne Koreje i po jedan iz Madjarske, Velike Britanije, Austrije, Rusije, Ukrajine, Grčke, Nemačke i Japana.

Žiriju će predsedavati španski reditelj Pedro Almodovar.

Nagradu Kanskog festivala prošle godine je dobio britanski reditelj Ken Louč za socijalno angažovanu dramu "Ja, Danijel Blejk".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sredu počinje filmski festival u Kanu

Izvor: Radio 021, 14.Maj.2017

Sedamdeseti Međunarodni filmski festival u Kanu, na kojem će se 19 filmova takmičiti za prestižnu Zlatnu palmu, počinje u sredu...Glavna nagrada festivala prvi put će ove godine imati dijamante u znak obeležavanja jubileja manifestacije, a izradiće je juvelirnica Šopar...Festival, koji će trajati...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.