U prodaji karte za nastup Pola Enke

Izvor: B92, 04.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prodaji karte za nastup Pola Enke

Ulaznice za koncert Pola Enke, zakazan za 18.april 2008. godine u Hali sportova, u prodaji će se naći od četvrtka 6. marta

Zvezda savremene muzike Pol Enka nastupiće u pratnji dvadesetočlanog sving orkestra, a sa sobom dovodi i kompletnu tehničku ekipu. Pol Enka će u Beograd doputovati privatnim avionom, i to u pratnji supruge i sina.

Beograd je jedini grad u regionu koji će ugostiti šou Pola Enke i njegovih vrhunskih muzičara, a na programu su sve pesme koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su obeležile 50 godišnju karijeru kanadskog muzičara.

Karte za nastup Pola Enke mogu se kupiti na prodajnim mestima Bilet servisa, Tiket Servisa i Card servisa. Cena ulaznica kreće se od 2500 dinara za sedišta tribina do 5000 dinara za prve redove partera, a broj karata u prodaji biće ograničen.

Pol Enka ušao je pedesetih godina XX veka u svet muzike gromoglasno, globalnim hitom čija slava ni nakon pola veka nije potamnela - pesmom Diana. Ovaj hit singl prodat je u celom svetu u preko 10 miliona primeraka (jedini singl prodavaniji od ovog bio je White Christmas). Vrhunski izvođač i autor Pol Enka poseduje rekordan broj hitova koji su se našli na vrhu Bilbordovih top lista.

Osim velikog broja pesama koje je napisao za sebe Pol Enka je u svojoj dugoj karijeri često pisao i hitove za druge autore od kojih su svakako najpozantiji "My Way" (Frenk Sinatra), "She's a lady" (Tom Džons) a pisao je i za Barbaru Strejsend, Badija Holija, Semija Dejvisa Džuniora i mnoge mnoge druge.

U proteklih pet godina Pol Enka izdao je dva albuma na kojima se nalaze sving obrade najvećih hitova novije popularne muzike, hitovi sastava "R.E.M", "Nirvana", "Duran Duran", "Jon Bon Jovi", "Spandau Ballet", "Van Halen", "Eric Clapton"...). Originalna ideja i superiorni sving aranžmani kao i ubedljivost Enkine interpretacije omogućili su Pol Enki da kao feniks ponovo zavlada modernom muzikom: albumi "Rock swings" i "My way" spadaju u vrh svetske muzičke produkcije i njihov platinasti tiraž nije iznenađenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.