U pripremi film o tvorcu agenta 007

Izvor: B92, 19.Maj.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pripremi film o tvorcu agenta 007

Britanski reditelj Dankan Džouns režiraće akcioni triler zasnovan na biografiji Iana Fleminga, britanskog pisca i novinara, autora serijala o Džejmsu Bondu, saopštila je u Kanu producentska kuća "K5 Internešenel".

Pre nego što je postao autor bestselera o tajnom agentu 007, Ian Fleming (1908-1964) putovao je po svetu, a tokom Drugog svetskog rata je obavljao prave poverljive zadatke kao obaveštajac britanske mornarice.

Džouns je rekao da namerava da istraži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i poveže istinite događaje iz života pisca, koristeći Flemingovu biografiju "Čovek iza Džejmsa Bonda" Endrua Lajseta kao potku za svoj film.

"Fleming je živeo u jednom od najturbulentnijih perioda u svetskoj istoriji... i bio svedok pravog heroizma. Video je šta su zli ljudi sposobni da učine. A zatim, kada je rat okončan, počeo je da piše fikciju. Osnovno pitanje za mene je gde Ian Fleming prestaje, a Bond počinje?", kazao je britanski reditelj, prenosi Holivud riporter.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.