U Sarajevu festival kvir filma Merlinka

Izvor: Beta, 30.Jan.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajevu festival kvir filma Merlinka

SARAJEVO, 30. januara 2014. (Beta) - U Sarajevu će od petka do 2. februara biti održan filmski kvir festival "Merlinka".

Sarajevski otvoreni centar je organizator festivala koji će biti održan u Art Kinu Kriterion u glavnom gradu BiH.

U okviru tri dana festivalskog programa biće prikazano 30 kratkometražnih i tri dugometražna igrana filma, a biće organizovana i diskusija o temi "Transeksualnost u tranziciji".

Festival, koji je dobio ime po ubijenoj trans osobi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Vjeranu Miladinoviću Merlinki drugi put se organizuje u Sarajevu, uz podršku Gej lezbejskog info centra i Doma omladine iz Beograda.

Cilj festivala je promocija prava i kulture LGBT osoba kroz filmsku umetnost, koja je jedna od metoda borbe za smanjenje homofobije, naveli su organizatori.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.