U Kulturnom centru Vojvodine koncert Nataše Penezić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kulturnom centru Vojvodine koncert Nataše Penezić

U okviru programa permanentnog antifestivala savremene muzike 2K+ u holu Kulturnog centra Vojvodine "Miloš Crnjanski" solistički koncert održaće pijanistkinja Nataša Penezić. Nastup će se održati sutra uveče u 21 čas. Ulaz je slobodan.

Nataša Penezić predstaviće novosadskoj publici zanimljiv, redak i koherentan izbor inostranih i domaćih kompozicija savremene muzike. Osim klavira na koncertu će svoj instrumentalni doprinos dati i elektronika.

Nataša Penezić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (1984) je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Svetlane Bogino. Završila je master studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu, i doktorske studije na FMU u Beogradu pod mentorstvom prof. dr Dubravke Jovičić (doktorski umetnički projekat Tumačenje novih izražajnih sredstava u izabranim klavirskim delima Pjera Buleza, Lučana Berija i Frederika Rževskog). Od 2000. godine je osvojila niz nagrada na takmičenjima u Srbiji, Italiji i Francuskoj. Nakon polufinala na takmičenju Ljunggrenska tävlingen u Geteborgu, bila je dobitnica stipendije Švedske Kraljevske Akademije za umetnost. Aktivno sarađuje sa kompozitorima, među kojima se izdvajaju Frederik Rževski, Sofija Gubajdulina i Jasmina Mitrušić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.