U Kući kralja Petra izložba „Isidora

Izvor: Studio B, 17.Feb.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kući kralja Petra izložba „Isidora"

U Kući kralja Petra I u četvrtak, 25. februara, u 19 časova biće otvorena izložba „Isidora" na kojoj će posetioci moći da vide njene lične stvari (nameštaj, knjige, dokumentaciju, sitne lične predmete) koji se čuvaju u Legatu Isidore Sekulić.

Književnica je usmenim testamentom stvari zaveštala Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković".

Izložba će biti jedinstvena i ekskluzivna prilika da publika prvi put nakon 58 godina (od književničine smrti) >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vidi njene lične stvari. Biće otvorena do 9. marta, radnim danima od 12 do 18 časova i subotom od 10 do 12 časova. Ulaz je slobodan.

Projekat ima istorijsko-umetnički i edukativni karakter i od izuzetnog je značaja za domaću i regionalnu kulturnu scenu. Projekat, pored izložbe, obuhvata i prateće programe vezane za našu znamenitu književnicu (kniževno veče posvećeno stvaralaštvu Isidore Sekulić, čajanke u 5 sa muzičkom pratnjom - kao omaž njenim čajankama i stručna vođenja kroz izložbu).

Autorke projekta „Isidora" su Laura Barna i Lidija Jakšić, a organizatori Kuća kralja Petra I, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković", GO Savski venac i Fond „Isidora Sekulić".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.