Izvor: Blic, 05.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trileri komedije i ljubavne storije

Trileri komedije i ljubavne storije

Nedelju savremenog švajcarskog filma 'Kad je život Švajcarska' svečano će otvoriti 5. aprila u 19 sati u Dvorani kulturnog centra Beograda Vilhelm Majer, ambasador Švajcarske u SCG, a potom će uslediti projekcija dokumentarno-političkog trilera 'Kukuruz u skupštini', reditelja i scenariste Žan-Stefana Brona.

Za pet dana, koliko će manifestacija trajati, biće prikazano devet igranih filmova, od kojih dva imaju 'Oskara'. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Posebno se mogu izdvojiti film 'Neobične krađe' Kloda Goreta, priča o malom fabrikantu koji pljačka banke da bi mogao da isplati radnike, zatim 'Bekstvo u raj' Nina Jakusa, koji govori o problemu azilanata, 'Tiha ljubav' Kristofa Šauba, o čudnoj i velikoj ljubavi između gluvoneme kaluđerice i Litvanca koji džepari po gradskim ulicama, i 'Cela zima bez vatre' Grega Zglinskija, delo o bračnom paru koji posle gubitka deteta preživljava teške trenutke. Na programu su i dva filma posvećena umetnosti: 'Zovem se Bah' Dominika de Rivaza, o duelu čuvenog kompozitora sa Fridrihom Drugim, dok je komedija 'Prokleto zaljubljen' Petera Luizija posvećena odnosu Švajcaraca prema švajcarskom filmu. Posebna zanimljivost je i dokumentarni film 'Jugodive', o našim umetnicama koje su emigrirale u SAD. Projekcije su od 19 i 21 čas, a svi gledaoci će uz karte od samo 100 dinara dobiti i sladak poklon iznenađenja. M. Graf

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.