Trijumf filma Amour - dobitnik pet Cezara

Izvor: Blic, 23.Feb.2013, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf filma "Amour" - dobitnik pet Cezara

Naslovi u današnjim italijanskim novinama ističu veliki trijumf filma "Amour" (Ljubav) sa Žan-Luj Trentinjanom koji je dobio pet Cezara na sinoćnoj ceremoniji u Parizu.

Ovaj film Majkla Hanekea je kandidat i za Oskara koji se dodeljuje sutra uveče.

Film "Argo" Bena Afleka, najveći favorit u Los Anđelesu, sinoć je u Parizu proglašen najboljim stranim filmom.

Cezare za najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mušku i žensku ulogu dobili su Emanuel Riva (86), koja je nominovana i za Oskara, i Trentinjan (82) kome je ovo veliki povratak na film posle desetak godina odsustva.

Film "Amour" je dobio pet Cezara - za najbolji film, najbolju glumicu, najboljeg glumca, najbolju režiju i najbolji scenario.

Američki glumac Kevin Kostner dobio je Cezara za životno delo.

Sutra uveče u Los Anđelesu se održava svečanost 85. dodele Oskara, najprestižnijih priznanja filmske industrije, pred 3.300 zvanica okupljenih u Dolbi teatru.

Tokom spektakla, čiji je domaćin glumac Set Mekferlan, biće uručene nagrade u 24 kategorije na osnovu glasanja 5.800 članova Američke filmske akademije.

Povezane vesti: Film "Ljubav" favorit za francusku nagradu "Cezar" Glumica Odri Totu na Kustendorfu Rat Oskara i Zlatnog globusa Američki film "Gejba" najbolji na 4. festivalu "Merlinka" Kaskader među dobitnicima počasnog Oskara

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski "Cezari " ekipi filma "Amour"

Izvor: Mondo, 24.Feb.2013, 11:04

Film "Amour" režisera Mihaela Hanekea proglašen je u noći između petka i subote na ceremoniji u Parizu za najbolji film 38. dodele francuskih filmskih nagrada "Cezar"...Austrijski reditelj dobio je "Cezare" i za najbolju režiju i za scenario filma o starenju i smrti - "Amour"...Hanekeovo ostvarenje...

Nastavak na Mondo...

Tragedije i tragične lakrdije

Izvor: Danas, 24.Feb.2013

Junaci filma Mihaela Hanekea „Ljubav“ Ana (Emanuel Riva) i Žorž (Žan-Luj Trentinjan) su penzionisani muzičari i profesori muzike (nije tačno definisano ali recimo da je Ana bila pretežno edukator dok je Žorž bio više okrenut javnim nastupima).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.