Treći Zvuk Beograda – posvećen ženama

Izvor: B92, 01.Okt.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći "Zvuk Beograda" – posvećen ženama

Treće izdanje festivala Zvuk Beograda u potpunosti je okrenuto umetnicama koje Beograd sluša, ženama koje stoje ispred svojih bendova ili solo projekata i vode ih – FRONT WOMEN!

"Možemo da kažemo da kroz istoriju uloga žena u muzici nije bila dovoljno vidljiva. A ne možemo reći da to i danas nije slučaj. Koliko često viđate muzičarke po festivalskim gigovima, koliko često su njihove pesme na set listama, koliko često gostuju na televizijama? Osim kao vokali u sastavima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa muškim liderima. Teško je odgovoriti na sva ova pitanja jer zapravo nema ni mnogo sagovornica na tu temu", navode organizatori.

Kako se dodaje, organizatori žele da ovu jednovečernju festivalsku manifestaciju posvete ženama u muzici kod nas (sa gošćom iz regiona).

"Tim putem želimo samo da pokrenemo razgovor o učešću žena na muzičkoj sceni kako bismo dali primer i većim, boljim i medijski praćenijim muzičkim dešavanjima da urade to isto. Počinjemo sa tri mlade talentovane žene ove scene - dobro poznata Sajsi MC, mlada kantautorka Tamara Kezz i specijalne gošće iz Slovenije Kukla - koje privlače sve više pažnje i osvajaju svojom muzikom, stilom i jasnim stavovima", dodaje se.

Početak je zakazan za petak 4. oktobar od 22.00 u Kulturnom centru "Grad" u Beogradu, a cena karte u pretprodaji je 500 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.