Izvor: Blic, 27.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehno i plemenska muzika

Tehno i plemenska muzika

Usubotu uveče Beograd se tresao iz temelja. Na jednom kraju grada, u kalemegdanskim lagumima Barutane, gostovali su 'Speed Limit', a tašmajdansko grotlo, nekadašnji kamenolom, bio je mesto završne večeri Prvog beogradskog DJ festivala. Ako tome dodamo i nastup DJ Mss Barbarele pre nekoliko večeri, takođe u Barutani, mogli bismo zaključiti da je rejv okupacija Beograda bila kompletna.

Jednolično bas pulsiranje brzine od 120 do 160 udaraca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u minutu i skrečovani muzički pasaži sa ploča kojima su DJ-evi vešto manipulisali tokom četiri večeri, privukli su na hiljade mladih ljudi, a samo su tolerancija policije i strpljenje građana koji žive u blizini Tašmajdana omogućili neometan završetak događanja koje je obeležilo kraj još jednog toplog beogradskog leta.

Rejv se pokazao kao dobar spoj visoke tehnologije uobličene laserskim svetlosnim efektima, oštrim DJ rezovima, skokovima iz jedne muzičke teme u drugu i drevne, plemenske spiritualnosti prisutnih Beograđana. Nastup DJ Radeta Banjanina, poslednjeg učesnika rejv festivala u Beogradu, na kratko je preselio klub 'Pećina' u rov petrovaradinske tvrđave gde je proteklog 'Exit festa' carovao rejv u izvođenju probranih pojedinaca svetske DJ scene.

- Želeli smo da probudimo duh grada koji odavno spava, a uspeh festivala merimo masovnom posetom (bilo je večeri kada smo morali da obustavljamo prodaju karata), koja je bila iznad očekivanja. Pokazalo se da domaća DJ scena ima brojnu publiku - kaže u rano jutro dok dnevna svetlost počinje da ukida magiju svetlosne rejv čarolije, Nenad Mirović iz promotivne agencije 'Zebra World'.

Poslednje večeri publiku je ustalasao nastup DJ Laleta ali je publiku u frenetično jutro zapravo uvela svojim produženim setom DJ Slavka, jedina žena učesnik rejv hepeninga koji će se pamtiti. DJ Rade Banjanin zatim je podigao atmosferu do klasičnog koncerta rok muzike da bi se na scenu potom opet vratio egzaltirani DJ Lale. M. Pavlović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.