TEATAR NA RASKRŠĆU – FILOKTET

Izvor: kult-URA.com, 15.Mar.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEATAR NA RASKRŠĆU – FILOKTET

Četvrto veče pozorišnog festivala Teatar na raskršću bilo je rezervisano za predstavu Filoktet u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Adaptaciju za Filoktet, po tekstu Sofokla, uradili su Ivan Penović i Ozren Prohić
“Nažalost je ta antika, pogotovo na ovim našim prostorima, još uvijek aktuelna. To govori više o nama, a ne antičkim tekstovima. Dakle, Filoktet je specifičan komad koji govori danas o poziciji mladih ljudi i postavlja taj binaran princip između čvrstog morala. Govori o izostajanju etike. Naime postoji čvrsti moral nekoga koga je pregazilo vrijeme, a on još uvijek stoji na svojim moralnim stajalištima. To je Filoktet. I postoji nešto što je, čime smo okruženi, što...

Nastavak na kult-URA.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.