Svenki Savić medalja za kulturu

Izvor: NaDlanu.com, 04.Feb.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svenki Savić medalja za kulturu

Zavod za kulturu Vojvodine odlučio je da prvu nagradu, medalju za kulturu za ukupno stvaralaštvo za 2011. godinu, dobije lingvistkinja iz Novog Sada, univerzitetska profesorica Svenka Savić.

U konkurenciji za tu nagradu bili su još i pozorišni umetnik Vladimir Grubanov i kompozitor Jovan Adamov, navodi se u saopštenju za javnost.Medalju kulture za multikulturalnost i interkulturalnost dobiće novinarka Gordana Draganić-Nonin, a za nju su bili nominovani i reditelj Ljubosav Majera i glumac Aron Balaž.Medalju kulture za očuvanje kulturnog nasledja dobiće književnica Radmila Gikić-Petrović, dok su u konkurenciji bili i istoričarka umetnosti Jasna Jovanov i koreograf Ljubomir Vujičin.Nagradu Iskre kulture za savremeno stvaralaštvo, koja je namenjena mladom autoru do 35 godina, dobiće reditelj Boris Liješević, dok su nominovani bili i grafičarka Jelena Sredenović i umetnički fotograf Edvard Molnar.NOVI SAD, 4. februara 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.