Svečana parada zatvara jubilarnu Nušićijadu

Izvor: RTS, 25.Avg.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečana parada zatvara jubilarnu "Nušićijadu"

Večeras se svečanom paradom u Ivanjici završava jubilarna, deseta obnovljena "Nušićijada". Festival je obeležio program predstava, izložbi, koncerata i sadržaja namenjenih najmlađima.
Kiša je nakratko donela zaplet na ivanjičkom festivalu. Posetioci, ipak, vedrog duha nastavljaju uživanje u varoši koja već tri dana ne spava.

Ivanjica je čini se, u dane festivala mala za sve koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žele da učestvuju u jedinstvenoj atmosferi. Uz šetnju ide se iz kafane u kafanu, sa scene na scenu. Umetnički kolaž kulturnih dešavanja prisutan je širom varošice.
''Mi se trudimo da ovo ne bude samo festival radosti, veselja, zabave, šale, humora. Trudili smo se i ove godine, a posebnu pažnju smo posvetili upravo jednom delu Nušićeve retorike i pokušavamo da ove godine zaista na tom naučnom smislu, podignemo nivo festivala", naglašava glumac Milan Milosavljević koji tokom festivala predsednikuje Ivanjicom u ulozi Nušića.
Tradicionalno, dodeljene su nagrade za najbolje satirične priče, a na ovogodišnjem, jubilarnom izdanju "Nušićijade", zavese će biti spuštene tek kasno u noć.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.