Sutra festival rane muzike u BG-u

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra festival rane muzike u BG-u

Festival rane muzike, sedmi po redu, počinje 9. juna u Crkvi Svetog Petra, a do 17. juna predstaviće se sedam ansambala i 14 solista iz zemlje i inostranstva, najavili su organizatori.

Na 14 koncerata nastupiće ansambli "Renesans", "Temenos", "VisAntiqua", "Flauto Dolce", "Belgrade Baroque", "New Trinity Baroque" (SAD), Ansambl Studija za ranu muziku.

Najavljeni su čembalisti Svetlana Stojanović, Bojana Dimković, Milan Popović i Isidora Kuzmanović, lautista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Darko Karajić, violončelista Andre Loren O’Nil (SAD), violinistkinje Keri Kros i Adriana Post (SAD), flautistkinje Karolina Beter (Nemačka) i Meila Tome (Brazil), i drugi.

Festival rane muzike osnovan je 1991. godine i održavao se do 1996. Studio za ranu muziku, koji ove godine obeležava 20 godina rada, odlučio je da obnovi festival.

Umetnički direktor manifestacije Predrag Gosta objasnio je da želja da se Festival rane muzike obnovi postoji već dugi niz godina i da su se uslovi za to stekli tek sada, jer se prostor, gde se festival ranije održavao, do nedavno renovirao.

Festival će otvoriti ansambl "Renesans". Koncerti počinju u 20 i 21.15 sati, a ulaznica košta 100 dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rana muzika u crkvi Svetog Petra

Izvor: NaDlanu.com, 09.Jun.2012, 11:09

BEOGRAD, 9. juna 2012. (Beta) - Festival rane muzike počinje u subotu u crkvi Svetog Petra u Beogradu, a do 17. juna na 14 koncerata nastupiće sedam ansambala i 14 solista iz Srbije i inostranstva... BEOGRAD, 9. juna 2012. (Beta) - Festival rane muzike počinje u subotu u crkvi Svetog Petra u Beogradu,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.