Šušur! Festival od riči na Korčuli

Izvor: B92, 29.Jul.2013, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šušur! Festival od riči" na Korčuli

Manifestacija "ŠUŠUR! Festival od riči" održaće se od 7. do 12. avgusta u Korčuli. "Festival za i o književnosti održaće se drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima Starog grada Korčule na istoimenom ostrvu u srcu leta".

"Najtopliji mjesec u godini odlučili smo ove godine dodatno zagrijati izborom tema o kojima ćemo raspravljati s uglednim regionalnim spisateljima. Ljetne romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima, čuvarima gotovo izumrle umjetnosti zavođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bit će predmetom rasprava s autorima i književnih okršaja.

Tijekom opuštenih ćakula u sitne noćne sate s mulitmedijalnim umjetnicima istražit ćemo na koji način se umjetnost odnosi prema ljetnim ljubavima, je li i na koji način zabilježen fenomen galeba, je li on specifikum jadranskog primorja te ima li ikakve šanse za opstanak u EU.

Za one koji s otoka žele odnijeti uspomene a ne samo suvenire, organizirali smo i dvije radionice: fotoradionica pod paskom Davora Konjikušića bavit će se ljetnom foto-memorabilijom, a radionica "Ričolov" će kroz riječi i sliku vrlo aktivno uključiti učesnike u razotkrivanje samog grada Korčule.

Pridružite nam se od 7. do 12. avgusta u štradama i na pjacama Staroga grada i poslušajte što o ljetu ljubavi i galebovima imaju za reći majstori od pera!"

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šušur - o ljubavi u leto

Izvor: SEEcult.org, 29.Jul.2013

Festival za i o književnosti “Šušur! Festival od riči” biće održan od 7. do 12. avgusta na ulicama i trgovima starog gradskog jezgra Korčule, a ponovo će ponuditi publici razgovore sa uglednim piscima, uz filmski i radionički program. Letnje romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima,...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.