Srušio se zid vrta u Pompeji

Izvor: Beta, 30.Nov.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se zid vrta u Pompeji

INT-KUL-VEST Srušio se zid vrta u Pompeji

RIM, 30. novembra 2010. (Beta-AP) - Na italijanskom arheološkom nalazištu u Pompeji srušio se zid vrta jedne od antičkih kuća, saopštili su u utorak zvaničnici.

Početkom novembra srušila se i Kuća gladijatora, ukrašena freskama, u kojoj su gladijatori vežbali uoči borbi. Tada su zvaničnici upozorili da je veliki broj antičkih zdanja na popularnoj turističkoj destinaciji u opasnosti od urušavanja.

Poslednja struktura koja se srušila je sedam metara dugačak zid oko zdanja zvanog Kuća moraliste. Niko nije povredjen pošto je zid u delu grada u koji posetioci nemaju pristupa. Zvaničnici za najnoviji incident optužuju kišu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pompeja: srušio se zid vrta

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2010

RIM, 30. novembra 2010. (Beta-AP) - Na italijanskom arheološkom nalazištu u Pompeji srušio se zid vrta jedne od antičkih kuća, saopštili su u utorak zvaničnici. Početkom novembra srušila se i Kuća gladijatora, ukrašena freskama, u kojoj su gladijatori vežbali uoči borbi. Tada su zvaničnici...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.