Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinja u ulozi kineske princeze

Premijerom Pučinijeve opere Turandot u kineskom gradu Makao otvoren je trideseti internacionalni festival, a naslovnu ulogu kineske princeze Turandot tumačila je srpska operska diva Dragana Radaković.

Jubilarni trideseti Makao internacionalni festival ove godine je počeo premijerom Pučinijeve opere Turandot u režiji Đankarla del Monaka, čuvenog italijanskog operskog reditelja, dok je operom dirigovao jedan od najpoznatijih kineskih dirigenata Lu Dža. Premijera je održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1. oktobra i već do sada je doživela tri reprize.

Opera Turandot verovatno je najpopularnija zapadna opera kod Kineza, jer je kompletna radnja smeštena upravo u Kini. Naslovna uloga kineske princeze Turandot, poverena je srpskoj operskoj divi Dragani Radaković. Slobodno se može reći da je Dragana Radaković sa ulogom princeze Turandot osvojila svet, jer je ovu ulogu igrala gotovo na svim kontinentima. A činjenica da je srpska diva provodila i po pun sat slikajući se sa publikom koja ju je čekala u redovima posle svakog igranja govori o njenom uspehu na drugom kontinentu.

Dragana Radaković pored toga što se bavi pevanjem, radi i kao profesor na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.