Srećan Kraj od papira

Izvor: RTS, 20.Mar.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećan Kraj od papira

Oliver Janković prihvatio se zadatka da najmlađima približi temu sreće i napisao roman "Srećan Kraj", koji je ilustrovala Milica Mastelica.
Spletom čudesnih okolnosti, kraj poslednje priče u knjizi mladog pisca za decu iskočio je iz knjige. I to u obličju dečaka od papira, na čijim grudima piše "srećan kraj". Neobični junak dobija priliku da upozna stvarni svet.

"Srećan kraj pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da svaku priču i svaku situaciju sa kojom se sretne učini srećnom. Ima nekih situacija gde on jednostavno nije potreban, sve se lepo rešilo i bez njega ali to je ta njegova želja da učini svet lepšim na neki način, ako je ikako moguće. Svima pomaže zato što je na neki način to njegova suština. Srećan Kraj pomaže svima kojima je potrebno da dođu do srećnog kraja", priča Oliver Janković.
Sve što postoji, ma kako se nama činilo, ima dušu i svoju priču koju živi. Ne samo ljudi, već i biljke i životinje, predmeti... Uz njih će sreću spoznavati i Srećni Kraj.
"Na kraju romana ima jedno posebno poglavlje u kome se objašnjava šta je sreća leptira. Mi ljudi imamo dosta komplikovanu sreću, mi želimo da nam se ostvari puno stvari da bismo bili srećni a recimo leptir je vrlo jednostavan. To može da bude pouka i za mlade čitaoce i za starije", kaže Janković.
Za dečaka od papira sreća je što nije živeo samo knjišku, opisanu sreću već je iskusio istinsku sreću a za pisca Olivera Jankovića što je priča o njemu objavljena. Sreća će biti još veća, kaže, ako knjiga učini i čitaoce zadovoljnima i srećnima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.