Srbija na Praškom kvadrijenalu

Izvor: Politika, 08.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na Praškom kvadrijenalu

Na ovogodišnjem Praškom kvadrijenalu koje će se održati od 14. do 24. juna, Srbija će po prvi put nastupiti samostalno. Ekipa domaćih autora predstaviće se fotografijama, instalacijama i drugim umetničkim delima koja obrađuju temu "Teatar – politika – grad".
Na najznačajniji događaj u svetu posvećen scenografiji, kostimu, dizajnu zvuka i svetla, pozorišnoj arhitekturi i tehnologiji, umetnici iz Srbije odlaze u organizaciji Centra za scensku umetnost i tehnologiju "Justat". Dr >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Radivoje Dinulović, nacionalni kustos Srbije, izabrao je da "Teatar – politika – grad" bude okosnica gostovanja u Pragu jer se ova tema "oslanja na velike ulične događaje iz 1991, 1996–97. i 2000. godine zbog kojih je Beograd postao javna politička pozornica devedesetih".

Arhitekte, scenografi i kostimografi imaće priliku da pokažu Beograd kao pozornicu, odnosno prostor za festivale, predstave i proslave i kao scenu čije se kulise stalno menjaju. U okviru Nacionalne postavke instalacijom Magična kocka predstaviće se mr Branko Pavić. Zorica Savičić je autorka postavke pozorišne arhitekture i tehnologije, a u studentskom paviljonu biće izložene fotografije – odgovori akademaca na pitanje "Šta je za vas scena?"

J. S.

[objavljeno: 08.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.