Southern Soul Festival ponovo u Ulcinju

Izvor: B92, 14.Feb.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Southern Soul Festival ponovo u Ulcinju

Southern Soul Festival održaće se po drugi put na Velikoj plaži u Ulcinju, od 26. do 29. juna.

Tokom četiri festivalska dana, više od 40 renomiranih izvođača iz regiona, Evrope i sveta pojaviće se u D’olcinium Kite Club-u i podeliti sa publikom najbolje zvukove soul, jazz, disco i house muzike, te ostalih srodnih žanrova. Posetioci festivala uživaće u čak 70 sati muzičkog programa.

U najavi prvog dela ovogodišnjeg line up-a, Southern Soul Festival otkriva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam vrh izvođača koji promovišu kombinovani ukus soul, jazz i elektronske muzike: Gilles Peterson (UK), Omar (UK), Toshio Matsuura pres. Hex (JAP), Osunlade (USA), Shuya Okino (JAP), Kyodai (ESP), Patrick Forge (UK), Lefto (BEL), Rita Maia (POR).

“Ako zanemarimo prostorno okruženje, vegetaciju i prilaze festivalskom prostoru, kao i ipak iznenađujuće slabu posetu - sve ostalo u vezi sa Southern Soulom ide u njegovu direktnu korist. Ono što neki muzički događaj čini uspešnim na duge staze jeste njegova duša. Ovaj to poseduje i to ne samo u nazivu”, stoji u našoj recenziji prošlogodišnjeg izdanja festivala koju možete pročitati OVDE.

Southern Soul Festival je svojim prvim izdanjem, prošle godine, stavio Crnu Goru na muzičku mapu sveta. Netaknuta priroda i okolina plaže D’olcinum Kite Club-a, pažljivo birani izvođači i prijateljska atmosfera, pokazali su se kao pun pogodak za posetioce, ali i lokalnu zajednicu koja je prepoznala viziju Festivala. Odličan odaziv gostiju iz cele Evrope rezultirao je širenjem dobrog glasa, pa se ovog leta očekuju i posetioci sa drugih kontinenata.

Blizina četiri aerodroma (Tivat, Podgorica, Dubrovnik i Tirana) i železničke stanice Bar, svakodnevna konekcija sa Italijom preko Luke Bar, kao i blizina hrvatskog auto-puta, omogućuju brz i jednostavan transfer.

Ograničen broj online ulaznica za posetioce sa prostora bivše SFRJ po promotivnoj ceni od 39 evra za 4 festivalska dana nalazi se u prodaji. Ulaznice se mogu kupiti direktno putem OVE ADRESE.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.