Slučaj Čarlsa Dekstera Vorda kao video-igra

Izvor: Art-anima.com, 08.Okt.2014, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Slučaj Čarlsa Dekstera Vorda'' kao video-igra

Argentinski razvojni tim "Senscape", koji stoji iza više uspešnih kompjuterskih horor igara, dobio je prava za kreiranje avantura zasnovanih na književnim delima H.F. Lavkrafta. Prvi projekat biće baziran na romanu "Slučaj Čarlsa Dekstera Vorda".

Radnja igre biće smeštena u Lavkraftovom rodnom Providensu, a glavni junak likom će podsećati na samog pisca.

Priča prati Čarlsa Dekstera Vorda koji istražuje tajanstveni rad svog pretka Džozefa Karvena. Ovaj je pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << okoline privukao kao neko ko često posećuje groblja, vrši čudne eksperimente i... ne pokazuje znake starenja. U nekadašnjoj Karvenovoj kući, Vord pronalazi tajanstvene spise, zahvaljujući kojima će doći u priliku da reprodukuje neke od eksperimenata svog rođaka.

U proces razvoja igre uključen je i jedan od najvećih savremenih poznavalaca lika i dela H.F. Lafkrafta, američki pisac i književni kritičar S.T. Džoši.

Kako vođa projekta Avgustin Kordez ističe, ovo je prvi slučaj da je jedan razvojni tim dobio izričita prava za pravljenje igre prema nekom književnom delu H.F. Lavkrafta. Do sada su u igrama uglavnom bili samo pozajmljivani motivi iz Lavkraftovih dela, a kao jedan od najuspešnijih primera spomenuta je legendarna igra "Shadow of the Comet" francuskog "Infogrames"-a iz 1993. godine.
 
{youtube}9Df3YYxO4Vs{/youtube}
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.