Singl Eve Braun kasni 20 godina

Izvor: B92, 16.Nov.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Singl Eve Braun "kasni" 20 godina

Bečejska grupa Eva Braun objavila je 13. novembra singl "Sva tvoja ćutanja" povodom koncerta koji će održati 15. decembra u Domu omladine Beograda, na kome će obeležiti dve decenije od objavljivanja prvog albuma "Prisluškivanja".

Posebnost singla "Sva tvoja ćutanja" je njegovo pojavljivanje dve decenije od kako se pesma našla na njihovom debi albumu. Vinilna ploča je izašla 5. oktobra 1992. godine kad je bilo izuzetno teško snimiti album, a objavljivanje nekog singla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa albuma u tim trenucima bilo je skoro nemoguće, pa se o tome nije se ni razmišljalo.

Koncert 15. decembra u sali "Amerikana" DOB-a, u čijem prvom delu će Eva Braun svirati sve stvari sa "Prisluškivanja", sjajan je povod da se do tada kao podsetnik na kultni album sa njega čuje radijski i internet singl, a izbor je s razlogom pao baš na "Sva tvoja ćutanja", saopštio je organizator koncerta agencija Long Plej.

"Od svih 14 pesama sa 'Prisluškivanja' jedino sam sto posto zadovoljan sa 'Sva tvoja ćutanja'. I dan-danas volim da je sviram, ponosan sam na nju! Danas kad je ponovo slušam mislim da je odlično ispala s obzirom na vreme u kome je nastala", kaže gitarista i pevač Goran Vasović.

"Želimo da tim koncertom obeležimo 20 godina od izlaska prvog albuma, što se u neku ruku može smatrati i početkom karijere Eve Braun. Odsviraćemo ceo album, u cugu, bukvalno od prve do poslednje pesme, tačno redosledom kako idu, što nikada ranije nismo radili. Znam da mnogi ljudi vole taj album. Na kraju krajeva, 'Prisluškivanja' su nas dovela tu gde smo sada", dodaje Goran Vasović.

U drugom delu koncerta bend će "svirati standardni repertoar, standardne hitove Eve Braun", od pesama sa albuma "Pop Music" (1995), "Heart Core" (1998) i "Everest" (2001), do aktuelnog dvostrukog CD-a "Playback" (2011).

Ulaznica za koncert Eve Braun 15. decembra u "Amerikani" košta 800 dinara u pretprodaji na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim. Na dan koncerta koštaće 1.000 dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Singl Eve Braun 'kasni'20 godina

Izvor: medio.rs, 16.Nov.2012

Bečejska grupa Eva Braun objavila je 13. novembra singl "Sva tvoja ćutanja" povodom koncerta koji će održati 15. decembra u Domu omladine Beograda, na kome će obeležiti dve decenije od objavljivanja prvog albuma "Prisluškivanja".

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.