Serije koje su nas svojim finalom razočarale VIDEO

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 21:03

Serije koje su nas svojim finalom razočarale VIDEO

Nisu nužno sva navedena finala bila kriminalna, ali definitivno nisu bila na nivou na koju nas je serija ranije navikla.

Neke smo pratili samo jednu sezonu, s drugima prolazili kroz sparna leta i hladne zime. Godinama se spremali za veliko finale, koje je onda nažalost ostavilo poprilično loš kraj. Negde su nas scenaristi ubili u pojam ostavljajući previše stvari da vise nerazjašnjenima, negde nam se poigrali sa sudbinom najdražeg lika, ali u svakom su nas slučaju opasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naljutili.

''Kako sam upoznao vašu majku''

Devet (pre)dugih sezona trajala je agonija, a ljubitelji ovog sitkoma godinama su predviđali ko je majka i koja je njena sudbina. Malo je reći da je rasplet u kojem ista odmah potom umire od terminalne bolesti razočarao publiku pre šest godina, a ni rešenje ljubavnog triugla s Barnijem, Tedom i Robin nije im najbolje odgovarao. Srećom, nismo nikad bili fanovi ove TV kuće CBS, ali bilo je neizbežno pratiti je tek onoliko da možeš pogledati finale i izbaciti kasnije sopstevi bes na internetu.

''Izgubljeni''

Planetarno popularna serija završila je pre 10 godina, ali da budemo iskreni, ni danas nam nije najjasnije što smo gledali. Misterija "Izgubljenih" brzo je i lako globalno osvojila publiku, a onda je otprilike u drugoj polovini od šest sezona serije krenulo mrcvarenje. Ne postoji način da se nakon ovog finala ne osećate kao da su vas scenaristi godinama malo po malo zalivali kantama fekalija po glavi. Samo zato što su u mogućnosti.

''Stažisti''

Serije koje doguraju do devet sezona, pri čemu se poslednja nije ni trebalo snimati, obično teško izbegnu pomalo tužnu sudbinu. Gotovo je neizbežno da se razvodne, ostanu bez značajnog dela originalne glumačke postave i toliko se odmaknu od onog što smo zavoleli da ponekad nije najjasnije kako se i dalje radi o istoj seriji. "Scrubs" se u devetoj sezoni većinom okrenuo mlađim snagama i njihovom mukotrpnom školovanju, a iako su za finale uspeli da vrate nekolicinu starih lica, koja su iznela seriju, mnogi fanovi serije i danas priznaju samo finale iz sezone ranije.

''Igra prestola''

Naravno, Igra prestola nije mogla da izmakne ovoj listi. Osim što se radi o najpopularnijoj TV seriji svih vremena, gotovo sigurno se radi i o TV seriji čijih je nekoliko poslednjih epizoda iznerviralo publiku više nego ikoga u popularnoj kulturi uopšte. Sve ono što se godinama pažljivo gradilo uz saradnju s neizbežnim Martinovim knjigama, jedan čitav neverovatni svet koji nas je uvukao unutra poput živog peska, na kraju je na silu sklepano u finale serije uz scenarističke odluke koje su nas u pojedinim trenucima dovele do ludila. Uvredljivo brzopleto, nelogično, čak i neambiciozno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.