Sedam decenija Centra za kulturu Vlada Divljan

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 17:21

Sedam decenija Centra za kulturu "Vlada Divljan"

Na repertoaru Centra su pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerti ozbiljne, etno, rok, bluz i popularne muzike, filmske projekcije za decu i odrasle, izložbe slika, književne večeri itd.

Centar za kulturu "Vlada Divljan" ovog novembra proslavlja sedam decenija svog postojanja.

Raznovrsni kulturni sadržaji namenjeni su svim generacijama, a svi termini do kraja decembra su popunjeni  za programe na Velikoj sceni "Stamenković".

Davnog 19. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novembra 1953. godine tadašnja reonska lokalna samouprava donela je odluku  da formira jedinstvenu ustanovu kulture čiji osnovni zadatak je bio da se stara o obrazovanju, dokvalifikacijama i kulturnoj ponudi za građane Palilule.

Evo za par dana proslavljamo 70 godina postojanja u skladu sa čim smo pripremili bogat kulturni program.

Interesovanje publike svih generacija je ogromno, svi termini do kraja decembra su popunjeni – kaže Ljubiša Đurović, direktor CK "Vlada Divljan".

Na repertoaru Centra su pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerti ozbiljne, etno, rok, bluz i popularne muzike, filmske projekcije za decu i odrasle, izložbe slika, književne večeri itd.

- Slavljenički program, 31.oktobra otvorila je predstava „Obična priča”, čije reprize su odigrane 1. i 2. novembra, a repertoaru su u decembru. To je drama koju je napisao Ivan Gončarov 1847. godine, a režirao Kiril Serebrenikov. U glumačkoj podeli su glumci - Danica Maksimović, Dragana Varagić, Luka Grbić, Aleksej Agranovič, Filip Advejev, Irin Tepluhov ... Predstava se izvodina srpskom i ruskom jeziku sa prevodom. Pred publikom će se naći priča o mladom čoveku koji iz unutrašnjosti dolazi u veliki grad kod bogatog ujaka. Pun nade i ideala suočava se sa realnošću koja ga menja…Reditelj je postavio savremenu verziju ove drame 2015. godine u „Gogolj” centru u Moskvi, dok je ovog puta radnja najvećim delom smeštena u današnju Srbiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.