Savremeni kineski film u Kinoteci

Izvor: B92, 26.Maj.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savremeni kineski film u Kinoteci

Festival savremenog kineskog filma, na kome će biti prikazano 11 filmova najnovije produkcije koji će predstaviti presek savremenog filmskog stvaralastva u Kini, biće održan od 28. maja do 2. juna u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Festival će biti otvoren projekcijom filma "Poslednja vladarka" u režiji Jina Šena i Čena Mingksina, koji je smešten početkom 20. veka na jugozapadu Kine gde su u toku sukobi između zaraćenih plemena, i govori o devojci Ji Lan, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kreće u borbu koja će doneti pomirenje.

U Muzeju jugoslovenske kinoteke biće prikazani i filmovi "Dani u Hutongu" An Žanjun (trejler), "Cvetni mart" Čenga Ksjaoksina, "Čvor" Jina Lia, "Dve žene sa crvenim šalovima" Hana Žijuna, "Gde je moj dom" Mišeng He, "Ljubavi vrati se" Čena Juna.

Publika će imati prilike da pogleda i filmove "Ti i ja" Maa Livena, "Linija broj 3" Šea jana, "Kralj Tej Goa i njegov sin" Žua Veia, kao i film "Drama Li Mi" u režiji

Caoa Baopinga.

Filmovi koji će biti predstavljeni na festivalu u Muzeju jugoslovenske kinoteke, nikada do sada nisu prikazivani u Beogradu i Srbiji, najavljeno je iz Kinoteke.

Program festivala možete videti ovde.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kineske premijere u Kinoteci

Izvor: SEEcult.org, 26.Maj.2011

Festival savremenog kineskog filma u Beogradu predstavlja od 28. maja do 2. juna u Muzeju Jugoslovenske kinoteke 11 filmova najnovije produkcije, a svi će imati premijeru u Beogradu i Srbiji.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.