Sat, pomeren unazad na Sajmu knjiga

Izvor: B92, 18.Okt.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sat, pomeren unazad" na Sajmu knjiga

Mlada autorka Dina Hrecak predstaviće svoj prvi roman “Sat, pomeren unazad” u okviru predstojećeg Sajma knjiga koji se od 20. do 27. oktobra održava u Beogradu.

Svoj roman prvenac u izdanju Tanesija, na Beogradskom sajmu knjiga predstaviće mlada autorka Dina Hrecak, diplomirani japanolog.

"Sat, pomeren unazad" prati dve paralelne, isprepletane priče, jednu u sadašnjem vremenu, drugu iz perioda između dva svetska rata. Sa prelaskom na zimsko računanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremena, glavna junakinja Anđelija vraća se u prošlost i otkriva tajne svoje porodice.

Ona u snovima posmatra živote svojih predaka iz ugla pradede Miodraga, čoveka koji se izdigao iz bede do bogatstva, samo da bi opet sve izgubio. Rasplitanje svake misterije prati put Anđelijinog sazrevanja i prihvatanja sopstvenih korena. Mlada autorka naglašava da svaka porodica ima po neku sličnu priču i da se svaki čitalac može poistivetiti sa nekim od likova.

“Inspiraciju za ‘Sat, pomeren unazad’ pronašla sam u ličnoj porodičnoj istoriji i ovaj roman ocrtava duh Beograda tokom jednog veka, živote ljudi koji su u njemu živeli i još uvek žive. Ovo je jedna topla, lična priča o naizgled običnoj porodici koja će podstaći ljude da otkrivaju svoje nasleđe”, zaključuje Dina Hrecak, inače diplomirani japanolog.

Prema rečima Miloša Folića, urednika izdavačke kuće Tanesi koja je objavila roman “Sat, pomeren unazad”, Dina Hrecak vešto odmotava klupko priče i strpljivo oblikuje svoje često međusobno suprotstavljene junake, čime doprinosi onome što s razlogom nazivamo srpski porodični roman.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.