Sastav Hot Chip na Vip In festivalu

Izvor: B92, 01.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastav Hot Chip na Vip In festivalu

Članovi britanskog sastava "Hot Chip" nastupiće na ovogodišnjem "Vip In” muzičkom festivalu koji se održava 3. i 4. juna u Zagrebu.

Članovi sastava "Hot Chip" dolaze iz Londona, iza sebe imaju četiri studijska albuma od kojih je poslednji u nizu, naslovljen Made In the Dark, objavljen 2008. godine.

Zvuk benda "Hot Chip" je moderan, složen od tehno ritma i akustičnih gitara. No, ono što je početkom rada grupe 2000. godine najviše zaokupilo buduće fanove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kritičare jesu vokali Aleksisa Tejlora i Džoia Godarda, tj. suprotnosti i kontrasti koji postoje između ta dva glasa. Dok Tejlor svojim glasom priziva duhove Nika Drejka i Džefa Baklija, Godardovo pevanje najviše podsjeća na glas jednog od brit pop inovatora, Dejmona Albarna.

Debi album Sanfrandisco E-Pee izlazi 2002. godine nakon čega im se otvaraju vrata njujorške etikete "DFA", za koju 2005. objavljuju izvrstan EP Over and Over. Zahvaljujući odličnim kritikama i toplim preporukama na račun tog izdanja, teren za objavu albuma The Warning je bio pripremljen i Hot Chip su lansirani među muzičku elitu. Poslednji album Made in the Dark već je zaradio odlične kritike, a fokusiran je na pop i plesne melodije.

"Vip In festival" je najveći i najznačajniji festival u Hrvatskoj i jedan od najvećih u celom regionu. Prethodnih godina na festivalu su učestvovali bendovi kao što su "Sonic Youth", "Happy Mondays", "New York Dolls", "Iggy & The Stooges", "Asian Dub Foundation", "Franz Ferdinand" i drugi.

Manifestacija se održava na poznatom zagrebačkom izletištu Jarun, a program će se odvijati na 4 bine.

Posle ovog datuma ulaznice će biti nešto skuplje, dok će se na samom ulazu ulaznica za oba dana prodavati po ceni od 450 kuna ili približno 60 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.