Sarajevo: Projekat mladih za obnovu Amfiteatra

Izvor: JavneVesti.com, 04.Mar.2014, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Projekat mladih za obnovu Amfiteatra

Još jedan u nizu od dokaza da jedinstvo mladih može poboljšati životnu okolinu pokazuje da su upravo kulturna događanja i edukacijsko usavršavanje na njima.

Amfiteatar na otvorenom nalazi se u Sarajevu u Aerodromskom naselju te je dosada bilo zapušteno mjesto čiji se kapacitet nije iskorištavao. Projekat obnove amfiteatra započeo je početkom 2013. godine, te će kasnije kroz njega nastati Udruženja građana Snaga. Udruženje građana Snaga je neprofitna organizacija koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << djeluje od 22.07.2013., i za tako kratko vrijeme postigla je značajan uspjeh.
Glavni target udruženja jeste obnova amfiteatra kako bi se izgradilo ljepše mjesto za omladinu sa raznolikim sadržajem, ali naravno uz očekivanu pomoć donatora kako bi se radne akcije nastavile te projekat priveo kraju. Dosada su finansijska sredstva bila rezultat organizovanja dobrotvornih party-a, što je postalo nedovoljno za dalje radove.
Ukupan iznos na koji se procjenjuje ovaj projekat je 17.000 KM ali bez obzira na količinu potrebnog novca mladi volonteri, lokalni građani i  samouprava dali su doprinos ovom projektu koji je već dosada odlično medijski ispromovisan, međutim radne akcije koje su se održavale stale su zbog nedovoljnih sredstava. Glavni menadžer projekta je Julardžija Merisa a koordinator Muminović Azra.

Otvaranje ovog jedinog Amfiteatra na otvorenom u BiH značajno bi doprinijelo razvoju kulturnih dešavanja tokom proljeća i ljeta, ali i potaklo mlade ljude na aktivizam i sopstvenu edukaciju. Predviđeno je da se na ovom lokalitetu održavaju seminari, edukacije, manji koncerti, predstave ali i filmske projekcije.



 

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.