Izvor: Blic, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'San zimske noći' izazvao suze

'San zimske noći' izazvao suze

TRST - 'U poplavi američkog filma, Festival 'Alpe Adria' čuva dušu sedme umetnosti. Ovo je i festival mladosti i iskustva koji takođe neguje dušu srpskog filma, zbog čega mi je posebno drago što sam njegov gost' - ovim rečima Lazar Ristovski obratio se tršćanskoj publici.

Zahvaljujući Ristovskom, protagonisti filma 'San zimske noći' i vaš izveštač je uspeo da uđe u krcatu salu i to mimo dugačkog reda koji se protezao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čak širinom ulice. Prolazeći kroz gomilu glumac je za sebe prozborio: 'Dobro je, dobro! Volim kad je gužva zbog naših filmova!'

Tokom projekcije Paskaljevićeve potresne storije o autističnoj devojčici, čulo se šuškanje papirnih maramica. Suze su i ovoga puta, kao svuda do sada, propratile ovaj film...

Druga zvezda stigla je u sitne sate na projekviju, izvan konkurencije, filma 'Post koitum' Juraja Jakubiska. Bio je to Franko Nero.

'Post koitum' prati storiju o Sabrini, mladoj ambicioznoj sekretarici koja odlučuje da zavede šefa. Razotkrivaju se pojedinačne želje, ali jedna zajednička želja - za ljubavlju i harmonijom - ruši sve egoizme. Upravo povodom ovog svog filma Juraj Jakubisko izjavio: 'Po mom mišljenju svet će spasiti ludaci, deca i žene!' M. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.