SENZACIONALNA IZLOŽBA: Originalni PREDMETI kosmonauta pred PUBLIKOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SENZACIONALNA IZLOŽBA: Originalni PREDMETI kosmonauta pred PUBLIKOM!

Posetioci će moći da vide jakne, delove opreme i druge predmete velikih kosmonauta!

U muzejskom centru Sinsinati, u galeriji "Nil Armstrong", postavljena je stalna postavka koja se fokusira na istraživanje svemira i građanina Ohaja Nila Armstronga, koji se smatra prvim čovekom koji je hodao po mesecu.

Izložba se posebno fokusira na Nila Armstronga, komandanta misije i prvu osobu koja je kročila na Mesec, prenosi AP.

Na izložbi su prikazani interaktivni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << elementi, originalni predmeti i oprema, kao i jakna Armstronga koju je nosio tokom misije i kamen sa Meseca.

Zvaničnici su naveli da će se galerija proširiti 2020. godine kako bi uključila više interaktivnih i virtuelnih elemenata.

Galerija istraživanja svemira Nil Armstrong otvorena je 6. maja u muzejskom centru Sinsinati i ona slavi nasleđe Apola 11 i njegovih članova posade.

Nil Armstrong, prvi čovek koji je kročio na Mesec, preminuo je 2012. godine u 82-oj godini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.