Š. Meklejn nagrada za životno delo

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Š. Meklejn nagrada za životno delo

Oskarovki Širli Meklejn uručena je nagrada Američkog filmskog instituta (AFI) za životno delo u Los Anđelesu.

Ova 78-godišnja glumica je bila prisutna na jučerašnjem uručenju nagrada, a ceremoniji su prisustvovale i brojne poznate ličnosti, kao što su glumice Meril Strip i Džulija Roberts.

Nagrada se dodeljuje onima ''čiji talenat je na fundamentalan način unapredio filmsku umetnost'', prenosi Bi-bi-si. Glumica je igrala u više od 50 filmova uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Oskarom nagrađen film ''Vreme nežnosti'', a Meklejn, koja je 40. dobitnica AFI nagrade za životno delo, nagrađena je Oskarom za najbolju glumicu ulogom u tom filmu.

Za nagradu Oskara za najbolju žensku ulogu nominovana je više puta uključujući uloge u filmovima ''Neki su dotrčali'' i ''Apartman''.

Ona je takđje igrala i u romantičnoj komediji ''Dan zaljubljenih'', a pojavila se i u seriji ''Downton Abbey''.

Uoči ceremonije glumica je rekla novinarima da je uvek verovala da je njena karijera bila sudbina. ''Kod mene nikada nije bilo sumnje čime ću se baviti-osetila sam da je ovaj poziv usklađen sa mojom sudbinom'', rekla je ona.

Druge ličnosti koje su prisustvovale svečanoj ceremoniji bile su - Dženifer Aniston, Morgan Frimen i Meklejnin mlađi brat Voren Biti, koji je 2008. godine dobio ovu nagradu.

Morgan Frimen, Majkl Daglas, Al Paćino, Džordž Lukas i Šon Koneri su neki od prethodnih laureata ove prestižne nagrade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.