Ruski pisac Dmitrij Gluhovski gost Derete

Izvor: S media, 27.Mar.2011, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski pisac Dmitrij Gluhovski gost "Derete"

Ruski pisac Dmitrij Gluhovski koji je stekao globalnu popularnost svojim prvim romanom "Metro 2033" biće sutra u podne gost srpskog izdavača "Dereta" gde će održati konferenciju za novinare, a u 17 časova će se družiti sa čitaocima i potpisivati knjige.

Gluhovski se odazvao pozivu organizatora književnog festivala u Subotici "Pisac u fokusu" i bio je njihov gost tokom vikenda, a njegova poseta Beogradu ima i sentimentalnu, ličnu pozadinu, jer ga je kada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je imao deset godina otac novinar, prvi put doveo u tadašnji glavni grad Jugoslavije.

Gluhovski (32) se, prateći oca, školovao u Izraelu, Nemačkoj i Francuskoj, a danas se i sam bavi novinarstvom i pri tome ne zapostavlja literarnu karijeru pošto je u medjuuvremenu napisao još dva romana " Sumraci" i indirektni nastavak prve priče o postapokaliptičnom životu u moskovskom metrou, a godinu dana docnije "Metro 2034" koji se upravo pojavio u srpskom prevodu u izdanju "Derete".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.