Izvor: SEEcult.org, 25.Jun.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roxy Music, BG

Vrsta dogadjaja:  Ostalo Dom kulture Studentski grad, Beograd Datum:  Tuesday, August 28, 2018 - 19:00 Link:  http://www.dksg.rs ROXY MUSIC - predavanje sa video-prilozima predavač: Mićun Ristić Karijera Brajena Ferija je „šarena“ - neki radovi su za poštovanje i uživanje, druge je lako zaboraviti. Ono što se ne dovodi u pitanje jeste njegova prva prava grupa. Roksi mjuzik je zamislio dok je studirao art-koledž, kao raskršće na kojem se sreću ideje iz vizuelnih umetnosti (najviše iz pop-arta), glumci iz starih holivudskih filmova i glamurozne pop-zvezde iz 1950-ih. Kič-nostalgija i futuristički rok krenuli bi ruku pod ruku. Da bi ova art-koncepcija zaživela, bili su potrebni kreativni instrumentalisti (Mekej, Manzanera, Tompson) i jedan „nemuzičar“ - Brajan Ino. Na prva dva albuma, sa Inoom kao nosiocem eksperimentalnog impulsa, grupa je bila potencijalno najveća, kasnije „samo“ vrhunska. U drugom periodu Feri se okrenuo pisanju klasičnijih pesama, a neke od njih (Love Is the Drug) u kategoriji su evergrina. Treću fazu je bend okončao albumom Avalon (1982), i tu više nisu bili majstori kempa već suptilni neoromantičari u lakom plesnom zanosu. Ponovo su se ujedinili 2001, radi živih nastupa. U Beogradu su bili 2006, i to se pamti. Danas ih mnogi smatraju najuticajnijom britanskom grupom posle Bitlsa.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Velika laž, BG

Izvor: SEEcult.org, 25.Jun.2018

Vrsta dogadjaja:  Ostalo Dom kulture Studentski grad, Beograd Datum:  Thursday, August 30, 2018 - 19:00 Link:  http://www.dksg.rs Sonja Atanasijević (1962, Lebane): VELIKA LAŽ - predstavlјanje romana izdavač:...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.