Romski kutak u Narodnoj biblioteci Srbije

Izvor: Mondo, 04.Apr.2013, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romski kutak u Narodnoj biblioteci Srbije

Promovisana "Antologija romske poezije", u planu koncerti i izložba knjiga na romskom jeziku.

Narodna biblioteka Srbije pridružuje se aktivnostima povodom 8. aprila - Svetskog dana Roma, sa više programa, uključujući promociju Antologije romske poezije koju je priredio Dragoljub Acković.

U prostoru ispred centralne čitaonice 13. aprila biće organizovan koncert romske muzike, a od 22. aprila do 14. maja u foajeu biblioteke, kraj glavnog ulaza, biće postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izložba knjiga na romskom jeziku.

Uvereni da bi u centralnoj bibliotečkoj ustanovi trebalo da postoji trajno mesto za romsku kulturu, Narodna biblioteka Srbije odlučila je i da osnuje "Romski kutak".

On će imati, kako je navedeno u saopštenju biblioteke, karakter permanentnog prostora koji neće samo čuvati sećanje na romsku kulturu, već će je i unapređivati novim aktivnostima u budućnosti.

Cilj biblioteke jeste da se "aktivno uključi u borbu protiv minorizacije Roma", navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.