Roman Simić gost Arhipelaga i Kikinda Shorta

Izvor: SEEcult.org, 04.Jul.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roman Simić gost Arhipelaga i Kikinda Shorta

Hrvatski pisac Roman Simić gostuje 4. jula u Beogradu – u knjižari Zepter razgovaraće sa čitaocima i potpisivati primerke nagrađivane nove knjige “Nahrani me”, u izdanju Arhipelaga, a potom učestvuje u završnici desetog festivala Kikinda Short u Parobrodu.

Za knjigu “Nahrani me” Simić je dobio nagradu “Kiklop” za najbolje prozno delo u Hrvatskoj i nagradu “Ranko Marinković”, a potpisivaće je u knjižari Zepter od 14 do 15 sati.

Priče u knjizi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org <<Nahrani me” sugestivno i uzbudljivo pripovedaju o savremenom urbanom iskustvu, o ljubavi, o porodičnom životu i iskustvu roditeljstva, ali i o iskustvu života sa aktuelnom istorijom i burnim tranzicijskim izazovima. Suočene sa najprovokativnijim pitanjima stvarnosti, Simićeve priče otkrivaju velike lomove društvenih i istorijskih procesa i njihove posledice u unutrašnjim, emotivnim svetovima svojih junaka.

Simić je i pokretač i umetnički direktor Festivala evropske kratke priče u Zagrebu, a njegove priče uvrštene su u više antologija i pregleda hrvatske proze, te prevođene na desetak jezika.

Arhipelag je ranije objavio i Simićevu knjigu priča “U što se zaljubljujemo”, za koju je svojevremeno dobio nagradu “Jutarnjeg lista” za najbolju hrvatsku proznu knjigu godine, a prevedena je na nemački, španski, slovenački i makedonski jezik.

Simić učestvuje i na desetom međunarodnom književnom festivalu Kikinda Short, koji je održan proteklih dana u Kikindi i Zrenjaninu, a završava se 4. jula u Parobrodu u Beogradu.

Osim Simića, na desetom Kikinda Short gostuju iz Hrvatske i Rade Jarak i Slađan Lipovec, iz Bosne i Hercegovine Faruk Šehić, Bugarske – Petar Denčev, Lihtenštajna – Daniel Batliner, Mađarske – Laslo Kiš, Makedonije – Rumena Bužarovska, Rumunije - Kozmin Perca, Slovenije – Matjaž Brulc, Španije – Santjago Pahares, Velike Britanije - Šan Melangel Dafid i Sofi Kuk, te Slobodan Tišma iz Srbije.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Anisur Rahman u Krokodilovoj Kući za pisce

Izvor: Blic, 04.Jul.2015

Pisac Anisur Rahman iz Bangladeša, koji je nakon pretnji smrću zbog sekularističkih stavova zatražio politički azil u Švedskoj pre pet godina, gost je Krokodilove Kuće za pisce tokom jula, a večeras učestvuje i na festivalu "Kikinda short" u Beogradu...Anisur Rahman je pesnik, dramski pisac,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.