Rok mjuzikl za najmlađe

Izvor: Blic, 27.Feb.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok mjuzikl za najmlađe

Predstava „Mala sirena”, rađena prema tekstu poznate ruske spisateljice Ljudmile Razumovske i u režiji Milana Karadžića, imaće pretpremijeru sutra u podne, dok je premijera zakazana za 1. mart od 12 i od 20 časova.

Čuvena bajka o maloj sireni koja se zaljubljuje u princa i želi da postane devojka, pretočena je u Pozorištu „Boško Buha” u pravi mjuzikl za decu sa neobičnim elementima rok opere. Međutim, ovu sirenu neće kao Diznijevu sačekati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i hepiend.

- Muzika nam je omogućila da tužnu i tragičnu priču, koja se bavi pitanjima ljubavi, smrti, vere, nade, plasiramo deci bez patetike i sentimenta - objasnio je najavljujući predstavu Milan Karadžić, kome je ovo jubilarna, 30. bajka za 22 godine režiranja u Pozorištu „Boško Buha”.

U naslovnoj ulozi je Danijela Štajnfeld, a prate je Zorica Jovanović, Katarina Marković, Nemanja Oliverić, Vladan Dujović, Viktor Savić, Andrija Milošević, Aleksandar Radojčić"

Izvanredne kostime osmislila je Angelina Atlagić, koreografiju potpisuje Mojca Horvat, dramaturg je Ivana Dimić, scenograf Boris Maksimović, kompozitor Aleksandar Lokner.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rok mjuzikl u „Buhi“

Izvor: Danas, 26.Feb.2009, 22:37

Premijera predstave „Mala Sirena“ prema tekstu Ljudmile Razumovske, a u režiji Milana Karadžića, premijerno će biti izvedena u nedelju u 12 i 20 sati, u beogradskom pozorištu „Boško Buha“, a prethodnog dana, u subotu od 12 sati, na istoj sceni biće održana dečja premijera tog komada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.