Rodžer Voters: Gilmor misli da je on Pink Flojd i da sam ja nebitan

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 18:56

Rodžer Voters: ''Gilmor misli da je on Pink Flojd i da sam ja nebitan"

Rodžer Voters snimio je video ove nedelje u kojem govori o tome da Dejvid Gilmor, član grupe Pink Flojd ne dozvoljava da koristi veb stranicu ili društvene mreže benda za promociju sopstvenog rada.

"Ništa od mene nije na veb stranici - zabranio mi je Dejvid Gilmor", rekao je Voters u jednom trenutku. "David misli da je vlasnik. Zapravo on to misli jer sam napustio bend 1985. godine i da je on vlasnik benda Pink Flojd, da je on Pink Flojd i da sam nebitan, i da treba da ćutim.''
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prošle godine je Volters rekao za Rolling Stone da se sastao sa Gilmorom i Nikom Mejsonom, bubnjarem sastava Flojd u nadi da će umanjiti njihove razlike. "Razgovarali smo u junu", rekao je on. ''Imali smo veliki sastanak gde sam smislio veliki mirovni plan od kojeg, nažalost, nije bilo ništa'' piše Rolling Stone.

U svom videu, Voters se ponovo osvrnuo na sastanak. ''Pre godinu dana, sazvao sam svojevrsni Kamp Dejvid za preživele članove Pink Flojda u hotelu na aerodromu u Londonu, gde sam predložio sve vrste mera kako bismo mimoišli ovaj grozni zastoj koji imamo i nevolje u kojoj smo se našli. Nije urodilo plodom, žao mi je što to moram reći “, rekao je i dodao ''30 miliona vas ste pretplaćeni na veb stranicu ovog benda i to radite svakako i zbog muzike koji smo nas petorica stvorili. ... Kao posledica toga, čini mi se da bi bilo fer i korektno kada bismo imali jednak pristup u deljenju projekata.''

Voters je napustio Pink Flojd 1985. i vodio pravnu bitku kako bi se sprečio Gilmora i Mejsona da koriste ime benda bez njega. Konačno, izgubio je, a u intervjuu za BBC 2013. godine , Voters je priznao žaljenje zbog tužbe protiv Gilmora i Mejsona. "Nisam bio u pravu", rekao je. ''Naravno da jesam. Koga je briga?"

Nakon napuštanja Pink Flojd, Voters je imao osrednje uspešnu solo karijeru izdavši nekoliko solo albuma i organizujući jedan od najvećih koncerata ikad održanih, u Berlinu 1990. godine, povodom prve godišnjice rušenja Berlinskog zida, na kome je sa ekipom najpoznatijih rok muzičara tog vremena izveo album The Wall u celosti. Nakon 1992. godine, privremeno se povukao sa scene, da bi se vratio 1999. godine, započevši svetsku turneju koja je završena tek 2002. U godini 2005. je izdao klasičnu operu Ça Ira koja mu je donela vrlo dobre kritike, i pridružio se ostalim članovima Pink Flojd na koncertu Live 8 u Londonu. To je ujedno bio i poslednji njihov zajednički nastup.

Na koncertu povodom smrti Sida Bareta, 2006. godine, Voters je nastupio sa svojim pratećim bendom. Tokom 2007. i 2008. godine održao je svetsku turneju na kojoj je u celosti izvodio album Dark Side of the Moon, a trenutno (2012. godina) je u toku turneja na kojoj izvodi ceo The Wall, započeta 2010. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.