Rođeni Beograđanin na čelu Bečke opere

Izvor: N1 televizija, 22.Dec.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođeni Beograđanin na čelu Bečke opere

Muzički menadžer rodom iz Beograda, Bogdan Roščić, od 2020. godine nalaziće se na čelu Bečke državne opere biće, odlučila je Vlada Austrije, a prenosi Danas. On će na tom mestu zameniti Francuza Dominika Majera.

Bogdan Roščić trenutno je prvi čovek odeljenja za klasičnu muziku kompanije Soni.

Prema podacima sa Vikipedije, rođen je u Beogradu 1964. godine, gde je završio osnovnu školu. Njegova porodica se 1974. preselila u Linc, a u tom gradu pohađao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je srednju školu. Studije filozofije i muzikologije na Univerzitetu u Beču završio je 1989, kad je počeo da radi u kulturnoj rubrici bečkog Presa, u kom je uskoro postao glavni za medije, politiku i pop muziku.

Potom je prešao austrijskoj radio-stanicu O3, gde je prvo bio muzički direktor, a potom i šef stanice. Do 2006. radio je na ključnim mestima i u kućama ORF, Universal Music, Deutsche Grammophon u Hamburgu, kada se preselio u London, gde je bio direktor klasične muzike u izdavačkom brendu Decca.

Pre sedam godina došao je na čelo Odeljenja za klasičnu muziku kompanije Soni u Njujorku, koju je, kako se tvrdi, doveo u rang druge po veličini svetske muzičke kompanije. Mesto direktroa Bečke držvavne opere trebalo bi da preuzme početkom sezone 2020/2021.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.