Robi Vilijams na Ušću

Izvor: SEEcult.org, 17.Jun.2015, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robi Vilijams na Ušću

Britanska pop zvezda Robi Vilijams stigao je u Beograd privatnim avionom dan uoči koncerta koji će održati 17. juna na Ušću, gde je sve spremno za spektakl na kojem se očekuje između 30.000 i 35.000 ljudi.

Vilijamsov koncert organizuje Exit sa partnerima, kao zagrevanje za ovogodišnje izdanje tog novosadskog festivala. Vilijams je reklamiran kao “najveća svetska pop ikona”, a njegov nastup na Ušću, jedini u regionu u okviru svetske turneje “Let Me Entertain You”, najavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << je kao “koncert decenije”.

Vrata koncertnog prostora otvaraju se već od 18 časova, a program počinje u 19.30 sati, kada će nastupiti bend Perpetum Mobile sa evrovizijskom predstavnicom Srbije Bojanom Stamenov i finalistima X Factora. Specijalni gosti su popularni duo 2 Cellos, koji su najavljeni od 20.45, a izvešće i jedan od najvećih hitova Sea Dance festivala “Voodoo People” grupe Prodidži (The Prodigy).

Robi Vilijams se očekuje na sceni nešto posle 21 časa, a zvaničnu žurku odmah posle njegovog koncerta na Ušću, na istoj bini, praviće nemačka DJ zvezda Tom Novi (Novy) i grčki haus majstor George Tsilipakos.

Zbog velikog interesovanja, kapacitet prostora na Ušću proširen je, a samo su Fan pit i Gold fan pit - prostor neposredno uz binu i pistu po kojoj će tokom koncerta hodati Vilijams, ostali nepromenjenog kapaciteta.

Ulaznice će biti dostupne i na dan koncerta, na blagajnama u Bulevaru Nikole Tesle, sa obe strane prilaza koncertnom prostoru, od Zemuna i od Ulice Ušće.

Prilaz koncertnom prostoru koji se nalazi posle blagajni neće biti moguć ni sa jedne strane bez važeće ulaznice ili akreditacije.

Saobraćaj u Bulevaru Nikole Tesle od Trešnjinog cveta do Brankovog mosta biće zatvoren od 15 časova do 3 ujutro, kada je očekivani kraj programa.

Vilijams gostuje u Beogradu, kao i u još nekim gradovima u kojima do sada nije gostovao, na “lično insistiranje”.

Ulaznice za beogradski koncert najniže su na celoj turneji, a koštaju 3.990 (Parter B), 4.990 dinara (Parter A), odnosno 6.990 dinara (tribine), koliko košta i mesto u regularnom Fan pitu, dok je Gold fan pit rasprodat.

Na Ušću je izgrađena i najveća dosad VIP zona, a podeljena je u dva dela, pa je ulaznica za VIP Lounge platformu sa barskim stolovima i klupskim ugođajem 12.000 dinara (oko sto evra), a mesto u Gold VIP separeima je 24.000 dinara i predviđeno je za grupne rezervacije (za šest do 12 osoba).

Prodaja ulazanica za koncert Vilijamsa počela je, inače, još 6. aprila.

Vilijams je prodao više od 77 miliona primeraka albuma širom sveta. Sa svega 16 godina počeo je karijeru kao član benda Take That, a polovinom 90-ih, usled ogromne popularnosti, odlučio je da lansira solo karijeru. Njegovi albumi osvajali su prva mesta na britanskim i svetskim top listama, uz hitove kao što su „Feel“, „Supreme“, „Rock DJ“, „Come Undone“, „Rudebox”, „Millenium“, „Kids“, „Angels“…

Do sada je osvojio 17 Brit nagrada, čime je postao najuspešniji muzičar od kad se dodeljuju.

Ušao je 2006. i u Ginisovu knjigu rekorda sa 1,6 miliona prodatih ulaznica u jednom danu.

Koncert na Ušću organizuju Exit i Skymusic, uz podršku Arene Beograd i AAA Produkcije.

*U PRILOGU: Mapa koncertnog prostora

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.