Ristanović i Avramović dobitnici nagrade Gavrilo Princip

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristanović i Avramović dobitnici nagrade "Gavrilo Princip"

Petar Ristanović i Marko Avramović dobitnici su nagrade "Gavrilo Princip", koju dodeljuju izdavačke kuće "Prosveta" i "Princip" za radove mlađih naučnika i pisaca (do 35 godina starosti) u kategorijama nacionalna istorija i srpski jezik i književnost.

U kategoriji nacionalna istorija, žiri, na čijem je čelu bio profesor Ljubodrag Dimić, izabrao je rad "Srpska intelektualna elita i kosovsko pitanje 1974-1989" autora Petra Ristanovića.

Žirijem koji je odlučivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o nagradi u kategoriji srpski jezik i književnost predsedavao je profesor Dušan Ivanić, a dobitnik nagrade je Marko Avramović za rad "Poezija Aleksandra Ristanovića".

Nagrade autorima biće uručene tokom jula, a radovi će biti objavljeni u posebnoj publikaciji tokom sledeće godine.

Ovo je drugi put da se dodeljuje nagrada "Gavrilo Princip".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.