Izvor: Blic, 07.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Return to forever" trijumfalno u Sava centru

Fjužn džez grupa "Return to forever", u kojoj zajedno sviraju džez legende Čik Koria, Stenli Klark, Al Di Meola i Leni Vajt izvodila je u nedelju uveče muzičke bravure u Sava centru i lako komunicirala sa oko 4.000 gledalaca svih uzrasta.



Velika dvorana Sava centra bila je ispunjena do kraja, a organizatori su ispred bine postavili tri reda drvenih stolica kako bi se smestili svi zainteresovani za koncert proslavljenog benda, koji je u Beogradu poslednji put svirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre 25 godina, a sada nastupa u sklopu "Samertajm džez festivala". Koncert je, bez 30-minutne pauze, trajao više od dva sata.

Prva polovina bila je električna, a druga akustična, tokom koje su "Return to forever" sat vremena improvizovali na muzičke teme iz svojih kompozicija "No Mystery" i "Romantic Warrior".

Najveće aplauze dobio je Klark za solo nastup na kontrabasu, a ništa manje oduševljenje je pratilo i solo deonice Korie.

Usledio je i solo nastup Vajta, koji je, obraćajući se publici, rekao da "u vremenu kada je sve više dečačkih bendova, oni će pokušati da stvore novi trend muških bendova”.

"Ovo je divan način vratiti se na scenu posle 25 godina”, dodao je on iznenađen pozitivnim burnim reakcijama publike.

Posle skoro dva i po sata sviranja sa malom pauzom bend je na bis izveo "Duel of the Jester and the Tyrant”, a najverniji obožavatelji su već stajali uz binu.

Salom su odzvanjali usklici, tapšanje, a oni najbliži su se rukovali sa ovim vrhunskim muzičarima, fotografisali ih i dobili autograme.

"Return to forever” je startovao 1972. godine objavivši istoimeni debi album, da bi se u potonjoj karijeri još dva puta menjao sastav ove grupe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.