Resonate festival od 20. do 22. aprila

Izvor: B92, 19.Apr.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Resonate festival od 20. do 22. aprila

Resonate festival, koji će šesti put biti održan u Beogradu, počeće sutra i trajaće do 22. aprila.

Program počinje predavanjima u Jugoslevenkoj kinoteci, a nastavlja se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or - "EOAN" umetnice Florence To i "Signals", čiji su autori Nicolas Sašoon i Rick Silva.

Veče se završava koncertom u Domu omladine Beograda, na kome nastupa velika gitarska zvezda Stephen O'Malley.

Ono što "Resonate" ove godine čini posebnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je činjenica da će zahvaljujući evropskom projektu "We are Europe", čiji je "Resonate" deo od prošle godine, biti partner sa čuvenim španskim "Sonar" festivalom iz Barselone, kao i nemačkim festivalom "Co/Pop" iz Kelna.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi, a u okviru dva programa - "Music" i "Conference" ugostiće najznačajnije predstavnike savremene kreativne industrije u svetu.

U Jugoslovenskoj kinoteci će se odvijati dnevni "Conference" program, koji će obuhvatiti 11 radionica i blizu 50 predavanja, dok će se glavni "Music" program odvijati u Domu omladine Beograda i klubu "Drugstore".

Muzičari će pored nastupa imati i predavanja u okviru "Resonate" muzičke konferencije.

U okviru muzičkog programa predstaviće se Stephen O'Malley (SAD), Roly Porter (Velika Britanija), Peder Mannerfelt (Švedska), kao i Yves Tumor, poznat po eklektičnom ukrštanju žanrova.

Zvezda "Resonate" festivala je Lee Ranaldo, jedan od najpoznatijih gitarista na svetu i osnivač legenadrne njujorške alternativne rok grupe "Sonic Youth".

Tu su i švedska rok umetnica Anna Von Haušwolff i norveški vizionar Geir Jenšena, koji je ambijentalnu elektronsku muziku pre 20 godina izdigao na nivou vrhunske pop umetnosti.

Najavljena je i posebna muzička radionica u saradnji sa "Red Bull Music Academy" koja će se održati 23. aprila u Kulturnom centru "Grad".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.